Årets bästa filmer

hateful

Jag blev ombedd av Moviezine att ranka årets tio bästa filmer. Inom kort kommer de att släppa en lista på årets 25 bästa filmer enligt redaktionen.

Jag var först lite osäker på om jag kunde ranka de bästa filmerna jag sett i år, eftersom jag har sett ett antal filmer under året. Och det är lite svårt att komma ihåg alla, även om jag har antecknat alla filmer jag sett i en bok; det är ju lite svårt att veta vilka filmer som kom ut i år.

Som tur är, har de en kalender där man kan se alla filmer som kommit ut i år.

The Hateful Eight, skriven och regisserad av Quentin Tarantino knep förstaplatsen med motiveringen att det är det bästa kammarspelet jag sett på mycket länge. Den utspelar sig huvudsakligen i och runt en stuga mitt under en snöstorm. Det blir nervigt värre när de åtta främlingarna inser att de andra i stugan troligtvis har ont uppsåt.

Filmen var Oscarsnominerad för bästa foto, bästa kvinnliga biroll (Jennifer Jason Leigh) och bästa musik. Den vann den sistnämnda kategorin. Hur det kommer sig att den inte var nominerad för bästa regi och manus (Tarantino) är svårt att veta. Samuel L. Jackson var dock den som mest förtjänade en nominering. Kanske borde han till och med ha vunnit. Detta knyter an till hela diskussionen/skandalen om #OscarssoWhite.

Jag har länkat till Plejmo för de filmer som finns tillgängliga där (Sully och Florence Foster Jenkins kommer finnas tillgänglig inom kort). En asterisk bredvid filmens titel indikerar att det är jag som skrivit texten på Plejmo.

KLICKA HÄR för att läsa min recension av Arrival på Filmtopp.se.

  1. The Hateful Eight*
  2. Steve Jobs
  3. Room
  4. Trumbo*
  5. Arrival
  6. Eye in the Sky*
  7. Deadpool*
  8. Florence Foster Jenkins*
  9. Bone Tomahawk*
  10. Sully*

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s