Krönika om islamofobi i 24

Corey Hawkins

24: Legacy, en slags uppföljare till 24, går just nu. Precis som originalet, utspelar den sig i realtid och bjuder oss på action och en hel del islamofobi. Förra veckan skrev jag en krönika om detta för Filmtopp.se

En gång i tiden var 24 en bra TV-serie. Förutom att den presenterade oss för Jack Bauer, en av TV-historiens hårdaste actionhjältar, målade den upp intressanta karaktärer och människoöden, som alla strålade samman under ett hektiskt dygn.

Någonstans på vägen försvann nästan allt som var bra med serien. Visst var actionsekvenserna fortfarande intressanta, men realtidskonceptet var inte längre lika intressant och den motbjudande islamofobin fick allt mer plats.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA HELA KRÖNIKAN PÅ FILMTOPP.SE

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s