Dunkirk för Filmtopp.se och Plejmo

dunkirk

Nu kommer Dunkirk, den senaste filmen av Christopher Nolan på DVD och VOD. Jag fick uppdraget att skriva om filmen för Filmtopp.se och Plejmo.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA ARTIKELN

Christopher Nolan har profilerat sig som en av de duktigaste regissörerna i filmbranschen de senaste tio åren. Själv tycker jag han var som bäst åren 2006-2010, när han gjorde The Prestige, The Dark Knight och Inception, tre filmer med klockrent berättande rakt igenom. De är spännande och har karaktärer man engagerar sig i.

Nolan har alltid varit duktig med de visuella aspekterna av film, det vill säga hur en film är fotad. I Dunkirk ligger fokus mer på just den visuella biten, medan berättandet och karaktärerna är en tunn röd tråd genom filmen.

Medan många andra filmskapare satsar stenhårt på visuella effekter (det vill säga med hjälp av datorer) och 3D, valde Nolan att släppa Dunkirk i 70 mm, vilket gör fotot ännu mer storslaget. Jag såg den på bio och det var sannerligen en spektakulär visuell upplevelse.

Och nu finns den alltså på DVD och VOD, bland annat på Plejmo.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s