Bra filmer på Plejmo

 

plejmo

Plejmo är en streamingtjänst som med sina 4000 filmer har ett av Nordens största filmbibliotek.

 

Tjänsten kräver inte att man tecknar abonnemang. Istället betalar du per film. De har gratisfilmer varje vecka. Sedan börjar priserna från 3 kronor. De flesta filmer kostar mellan 19 och 39 kronor att hyra. De allra nyaste filmerna, de som släpps samtidigt som DVD:erna, kan kosta lite mer.

 

Plejmo är även en av mina kunder. Jag är SEO-skribent för dem och har skrivit synopsis (beskrivning av handlingen) till ett antal av deras filmer. Om du är sugen på att streama en go’ film ikväll, har jag här valt ut tre av min favoriter bland mina senaste uppdrag.

 

Deadpool

deadpool

Den här filmen är början på ett nytt kapitel för superhjältar. Studiorna har tidigare alltid satt en lägre åldersgräns på sina superhjältefilmer. Efter att ha legat i planeringsstadiet i runt tio år fick Ryan Reynolds äntligen ta på sig den röda dräkten och göra denna superhjältefilm med en högre åldersgräns. Deadpool svär konstant och lemlästar och dödar brutalt sina fiender. Han är rapp i käften och pratar konstant med tittaren (”breaking the fourth wall”). Vanligtvis gillar jag inte filmer med en svag röd tråd. Men i den här filmen behövs det inte, då den lägger mer vikt vid humorn och närmast kan beskrivas som en pastisch på superhjältefilmen.

 

Nästa år får vi återse Hugh Jackman som Wolverine i Logan, som även den kommer få en högre åldersgräns. Klicka här för att se den underbara trailern till Logan.

 

The Hateful Eight

hateful-eight

Quentin Tarantino ger oss en kombination av en gammal hederlig western, kammarspel och sin unika dialog. Åtta personer samlas i en stuga för att undkomma en snöstorm. Det blir blodigt värre när det visar sig att man inte kan lita på någon. Som vanligt, när det kommer till Tarantino, är manuset klockrent. Bra skådespelarprestationer, särskilt från Samuel L. Jackson, som märkligt nog inte fick en Oscarsnominering.

 

Eye in the Sky

eye-in-the-sky

Jag tycker inte det görs särskilt bra thriller nu för tiden. Denna film är dock ett undantag. Filmen tar upp moraliska frågor kring kriget mot terrorism. Överste Powell (Helen Mirren) har tre av världens farligaste terrorister i siktet. Saker och ting ställs på sin spets när det kommer fram att de planerar ett anfall. En drönare kan spränga huset terroristerna är i. Problemet är att en liten flicka som säljer bröd befinner sig i sprängzonen. Det är ett svårt beslut att fatta för alla inblandade. Oerhört spännande och välspelat. Detta var Alan Rickmans sista live action-roll.

 

Tilltalar inga av dessa filmer er, tycker jag ändå att ni ska kolla in Plejmo; de har gôrmycket film.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s