Oscarsgalan avslutades med en skandal

 

oscarsgalan-warren-beatty

I natt övervakade jag Oscarsgalan för Filmtopp.se. Det blev ingen storskräll, då inga av de filmer med flest nomineringar drog hem skamlöst många statyetter. Däremot avslutades kvällen på ett minnesvärt sätt, när fel film lästes upp som vinnaren i kategorin bästa film.

 

Warren Beatty, som presenterade priset tillsammans med Faye Dunaway, hade fått fel kuvert och läste alltså från den lapp som gällde för kategorin bästa kvinnliga huvudroll, ett pris som gick till Emma Stone för La La Land.

 

Pinsamt värre för den revisorfirma som alltså sköter räkningarna av rösterna och ansvarar för kuverten innan de lämnas över till presentatörerna.

 

Svenska representanter hade möjlighet att vinna fyra Oscars. I slutändan var det dock bara fotografen Linus Sandgren som vann för La La Land. Det hade, så klart, varit kul om vi vunnit fler statyetter, men detta var definitivt den tyngsta kategorin vi kunde vinna i år.

 

LÄS HELA ARTIKELN PÅ FILMTOPP.SE

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s