Apornas planet: Striden för Filmtopp.se och Plejmo

apes

Den 27 november har Apornas planet: Striden premiär på DVD och VOD. Plejmo har dock redan haft smygpremiär för filmen, som finns tillgänglig att köpa på VOD.

Jag kollade in filmen och skrev en text för Filmtopp.se och Plejmo. De två andra nya filmerna, Apornas planet: (r)evolution och Apornas planet: Uppgörelsen finns också tillgängliga på Plejmo.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA ARTIKELN.

Jag är inte överförtjust i de två första filmerna i den nya serien. Den senaste filmen, Apornas planet: Striden är dock riktigt bra. Till skillnad från de två första filmerna, har denna filmen ett starkt fokus på aporna, som tar upp kampen mot en mordgalen överste.

Andy Serkis, som återigen spelar Ceasar, apornas ledare, är bättre än någonsin som en apa som är mer mänsklig än människorna är. Woody Harrelson spelar översten. Harrelson är alltid bra och så även här, där han spelar en överste som suddat ut gränsen mellan överlevnadsinstinkt och galenskap. Översten har många likheter med överste Kurtz i Apocalypse Now. Det är dock inte så enkelt som att han är ett djur eller en vilde. Han kan mer beskrivas som en demon, förvriden av hat.

Så jag rekommenderar Apornas planet: Striden, som är en fin hyllning till gamla filmer samtidigt som den känns ny och fräsch. Slutligen vill jag lyfta på hatten för Steve Zahn, som spelar Bad Ape, en apa som levt isolerad. Han känns som en blandning mellan en gammal eremit och ett barn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s