Baby Driver för Filmtopp.se och Plejmo

Baby Driver_edited

70-talet gav oss filmer som Nu blåser vi snuten (1977), Gone in 60 seconds (1974) och Deathrace 2000 (1975), där biljakterna stod i centrum. Den som saknar de gamla goa tiderna kan ta och kolla in Baby Driver, som finns att köpa och streama på Plejmo.

I huvudrollen ser vi Ansel Elgort som Baby, en ung kille som kan köra cirklar runt snutarna när han kör rånare från bankerna de precis rånat. Edgar Wright står för regin för Baby Driver. Han har tidigare regisserat bland annat Shaun of the Dead och Scott Pilgrim vs. The World. Med dessa filmer både hyllade och drev han med zombiegenren respektive serietidningsgenren. Baby Driver gör detsamma med biljakts-filmerna från 70-talet.

Jon Hamm och Jamie Foxx spelar två av rånarna. Den ena är mer våldsam och galen än den andra. De slipper tävla om vem som är våldsammast och galnast, då de tar varsin del av filmen för att utforska detta. Personligen tycker jag nog Hamms karaktär har ett mer galet beteende medan Foxx’ karaktär säger mer galna saker.

Jag fick uppdraget att skriva en artikel om filmen för Filmtopp.se och Plejmo.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA ARTIKELN

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s