De Bedragna för Filmtopp.se och Plejmo

 

Beguiled

De Bedragna, som har originaltiteln The Beguiled, är den senaste hyllade filmen av Sofia Coppola. Filmen finns nu på DVD och VOD. Jag fick uppdraget att skriva om filmen för Filmtopp.se och Plejmo

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA ARTIKELN

Sofia Coppola är alltså dotter till regissören Francis Ford Coppola, som bland annat är känd för att ha regisserat Gudfadern. Jag har aldrig varit vidare förtjust i de filmer FF Coppola gjort, då jag tycker han har en cynisk ton.

Nu har jag visserligen bara sett tre av de filmer som Sofia Coppola regisserat, men jag kan påstå att jag tycker bra mycket bättre om hennes filmer. Hon har kanske en lite cynisk utgångspunkt i sina filmer, men det finns alltid gott om aspekter i hennes filmer som belyser att cynism är något som kan och bör motverkas.

Lost in Translation handlar om alienation, som delas av två amerikaner i Japan. De är båda lite vilsna i livet, tidsskillnaden och att vara i ett land där de inte talar språket. Tack vare att de möter varandra finner de lite ljus i tillvaron. Det är en film jag verkligen rekommenderar.

De Bedragna är Coppolas senaste film. Den här gången kommer cynismen i sin mörkaste form; krig. Under amerikanska inbördeskriget tillhörde Virginia Konfederationen. En skola för flickor tar hand om en soldat som strider för Unionen. Snart står det dock klart att den största konflikten som lurar under ytan inte har något att göra med kriget.

Kidman

Filmen börjar som ett drama och övergår snart i att vara en psykologisk thriller. Colin Farrell och Nicole Kidman är riktigt bra i huvudrollerna.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s